NASZE MENU

NASZE MENU

Przystawki ala finger food

6 zł/szt

  • Krewetki koktajlowe w ptysiu z sosem różowym i świeżą kolendrą
  • Świeży ogórek faszerowany musem z kraba z sosem Wasabi
  • Ryż oplatany wodorostami i świeżym łososiem z serem Philadelphia i kiełkami
  • Nadziewane kawałki żółtej papryki z pastą z ziołami
  • Figi faszerowane serem Feta z listkiem mięty
  • Kubeczki z ciasta filo z łososiem wędzonym
  • Roladki ze szpinakiem w sosie balsamicznym
  • Panierowane krążki sera koziego z orzechami
  • Kubeczki z ciasta filo nadziewane marynowanym indykiem w trawie cytrynowej z imbirem
  • Ruloniki z rostbefu z masą twarogową i gruszką
  • Kubeczki z ciasta filo nadziewane parfait z łososiem
  • Roladki z tortilli z kozim serem i papryką
  • Krążki z bakłażana i cukinii z pomidorem suszonym
  • Kabaczek zapiekany posypany soczewicą z sosem vinegrette
  • Czerwona cykoria nadziewana mascarpone
  • Mini caprese ze świeżą bazylią
  • Krążki naleśników ze szpinakiem, łososiem wędzonym i ziołowym dresingiem
  • Melon owinięty pieczonym rostbefem
  • Szparagi w grillowanej cukinii
  • Pomidorki cherry nadziewane pikantną pastą anchois
  • Paczuszki z bakłażana z pomidorkiem cherry dekorowane bazylią
  • Koreczki z serem pleśniowym, winogronami z pikantną pastą
  • Pieczarka nadziewana aromatycznym ryżem ziołowym
  • Krążki mozzarelli z pomidorkiem cherry
  • Kalifornijska śliwka nadziewana ricottą i migdałem
  • Kubeczki z ciasta filo z łososiem marynowanym w buraczkach z ziołowym dresingiem
  • Kubeczki z ciasta filo nadziewane ricottą
  • Mini caprese ze świeżą bazylią
  • Roladki z grilowanej cukini z fetą i oliwkami
  • Grissini owinięte plasterkiem grillowanej kaczki
  • Łódeczki z cykorii nadziewane szyjkami rakowymi oraz pikantną pastą serową
  • Eleganckie tartinki; dekorowane na pieczywie jasnym i ciemnym;
  • Z serem camembert i konfiturą
  • Z szyneczką, serem, ogórkiem i pomidorem
  • Z pasta z tuńczyka i kaparami
  • Z salami włoskim i korniszonem
  • Z kaczką i wiśnią koktajlową
  • Z krewetką , sos majonezowy i koprem
  • Z musem z łososia na pącie
  • Z wędzonym łososiem, koprem i cytrynką
  • Z pasztetem z dziczyzny i pistacjami
  • Z białym serkiem i awokado
  • Hummus na grzance
  • Z pastą jajeczną i szczypiorkiem
  • Z czerwonym kawiorem na jajeczku z przepiórką
  • Z wędzonym pstrągiem

Przystawki

od 10 zł do 28 zł/porcja

  • Carpaccio z ośmiornicy
  • Carpaccio z polędwicy wołowej
  • Carpaccio z kartofli z aromatem trufli
  • Carpaccio z tuńczyka
  • Carpaccio z buraka z serem bałkańskim i rukolą
  • Faszerowany sandacz w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Karp w galarecie
  • Mus fois gra w kubeczkach z ciasta filo ze świeżą figą
  • Półmisek owoców morza: krewetki królewskie z kolendrą
  • Ostrygi zapiekane w masełku i bułeczce podawane na gorąco
  • Lobster
  • Pieczony Łosoś w cieście filo
  • Kawałki piersi z kaczki na chrupko z roszponką, rucolą i sosem balsamicznym
  • Tatar ze śledzia
  • Tatar z polędwicy wołowej
  • Tatar z tuńczyka
  • Okoń z rydzami marynowanymi w galarecie
  • Węgorz marynowany z pomidorami i porami
  • Jesiotr faszerowany, sos ramolade
  • Tatar ze świeżego tuńczyka z marynowanym imbirem i aromatem trufli
  • Sandacz gotowany w białym winie w lekkiej galarecie z sosem tymiankowym
  • Mule nowozelandzkie z czosnkiem i kolendrą gotowane w białym winie
  • Gęsie wątróbki, krojone w cieniutkie plasterki, przekładane smażonym jabłkiem i świeżą figą
  • Kuleczki ryzowe z krabami z sosem vinaigrette
  • Kalarepka w ciescie przekładana mozzarellą i pomidorami
  • Marchewki młode wydrążone z nadzieniem z sera mascarpone

Pólmisek warzyw grillowanych

12zł/100g

  • Papryka kolorowa, bakłażan, cukinia itp.

Warzywa surowe krojone podawane z dipami

półmisek 1kg/35zł

  • Seler naciowy
  • Marchewka karotka
  • Biała rzepa
  • Cykoria
  • Kalafior
  • Brokuły
  • Dip rokpolowy
  • Dip ze świeżych ziół
  • Dip salsa
  • Dip jogurtowy z czosnkiem
  • Dip guacamole

Sałatki

od 12zł do 16 zł/100g

  • Sałata ze świeżego szpinaku z pikantnym vinagrete z parmezanem
  • Salata z endywi kędzierzawej z bekonem
  • Rucola z parmezanem, sos balsamiczny
  • Sałatka z buraczków, z rodzynkami i jabłkami, marynowana cebulką w sosie vinegrete
  • Brokułowa z rocpolem
  • Grecka z serem feta
  • Carpacio z kartofli z trufli
  • Brokułowa z avocado
  • Salata z radicino z rodzynkami i orzechami wloskimi
  • Sałatka z awokado, kukrydzą i selerem naciowym w sosie słodkim
  • Sałatka z pieczonych buraków z avocado, pistacjami, pomidorami malinowymi i vinaigrette z porto
  • Sałatka warzywna z serem Feta, oliwkami i chrupiącą sałatą
  • Sałatka z liści szpinaku z owocami granatu, sosem balsamicznym i parmezanem
  • Sałatka Cezarska z grillowanym kurczakiem i dresingiem jogurtowo-śmietanowym z grzankami
  • Sałatka z buraczków z sałatą rukoli i rodzynkami
  • Sałatka z selera naciowego z ananasem, kukurydzą i sosem pikantnym różowym tysiąca wysp
  • Sałatka z owocami morza i sosem koktajlowym
  • Kozi ser w orzechowej skorupce na mixie kolorowych sałat z balsamico
  • Sałatka z avocado , serem pleśniowym i sałatą radicchio
  • Sałatka z cykorii z różowym sosem koktajlowym
  • Sałata radicchio z kawałkami kaczki i malinowym dresingiem
  • Sałatka radicchio z winogronami i dojrzałym serem gouda z ziarenkami zielnego pieprzu i melisa cytrynowa
  • Sałatka z soczewicy z marchwii i selera naciowego i olejem słonecznikowym
  • Sałatka z kolorowej papryki z sosem acetobalsamico
  • Chrupiące piersi z kaczki z mixem sałat z granatem, pomarańczą, grejpfrutem truskawkami i sosem malinowym
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami w sosie imbirowo-sojowym
  • Sałatka z kolorowej fasoli z salsą pomidorową
  • Sałatka z pieczonej wołowiny z dodatkiem sosu sojowego
  • Sałatka z arbuza, sera fety i kiełków słonecznika
  • Sałatka z rukoli z grillowanym oscypkiem, słonecznikiem i żurawiną
  • Sałatka z pomidorów , kiełków z orzechami włoskim i dresingiem balsamicznym
  • Sałatka warzywna z ziołami, mango i avocado z sosem z musztardy francuskiej

Zupy

od 8 do 14 zł/porcja

  • Krem szparagowy
  • Chłodnik z jajkiem
  • Krem ze świeżych pomidorów z groszkiem ptysiowym
  • Zupa z młodych warzyw oraz zielonego groszku
  • Zupa fasolowa z bobem
  • Krem brokułowy
  • Krem z szyjek rakowych z migdałami
  • Zupa cebulowa
  • Krem z pomidorów z bazylią i parmezanem
  • Krem z białych warzyw z aromatem trufli
  • Barszcz czerwony
  • Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
  • Zupa grzybowa

Dania główne

od 20zł do 90zł/porcja

  • Turbot w białym winie w sosie z czarnego kawioru podawany z carpacio z kartofli z truflami
  • Pstrąg po polsku z kurakmi, ziemniakami
  • Halibut w sosie maślanym z ziemniakami
  • Dorsz po karaibsku (rabalo) a’la carbena z ryżem
  • Węgorz w sosie koperkowym z ryżem lub młodymi kartoflami
  • Diabeł Morski w białym winie i świeżym tymianku z ryżem lub młodymi kartoflami
  • Sandacz po polsku z duszonymi warzywami
  • Sola w sosie z karpia
  • Filet Mignon z sosem maderowym i drążonymi ziemniakami
  • Jesiotr w sosie figowym
  • Polędwica w sosie pieprzowym z kluseczkami śląskimi
  • Stek z sarny w sosie figowym
  • Cielęcina po francusku
  • Piersi z kaczki na chrupko przekładane smażonym jabłkiem z ryżem
  • Kotleciki jagnięce w sosie rozmarynowym z kluseczkami
  • Roladki cielece w sosie z prawdziwków
  • Rawioli ze szpinakiem , mascarpone w sosie ze świeżych pomidorów z bazylią
  • Schab w sosie chrzanowym
  • Kurczak w sosie paprykowym
  • Sola w sosie lemonkowym
  • Kaczka po staropolsku w jabłkach w sosie malinowo-miodowym
  • Wołowina po burgundzku
  • Policzki cielęce w sosie maderowym
  • Eskalopki cielęce w sosie koperkowym
  • Naleśniki krespele z nadzieniem z pora w sosie pomidorowym
  • Gołąbki wegetariańskie nadziewane aromatyzowanym ryżem i warzywami
  • Papryki faszerowane ryżem i ziołami
  • Pierogi z kaczką – 10 szt./porcja
  • Pierogi z mięsem – 10 szt./porcja
  • Pierogi z kapustą i grzybami – 10 szt./porcja
  • Pierogi ruskie – 10 szt./porcja
  • Pierś z indyka w sosie żurawinowym
  • Kotleciki z indyka w panierce z płatków kukurydzianych
  • Eskalopki z indyka

Dodatki

5 zł/porcja

  • Ziemniaki opiekane
  • Puree ziemniaczane z koperkiem
  • Kluseczki śląskie
  • Kopytka
  • Ryż rozmaitości

Desery

Cena: od 4zł/szt lub porcja do 18zł/porcja

  • Tort Czekoladowy
  • Tort bezowy mocca
  • Tort bezowy z masą czekoladową i wiśniami z spirytusu
  • Tort makowy z masą kajmakową
  • Tort biszkoptowy z masą z owoców świeżych
  • Tarta lemonkowa
  • Tarta gruszkowa
  • Mus czekoladowy
  • Puchary lodowe z malinami i swieżą miętą
  • Mini babeczki z kremem waniliowym i malinami
  • Ciasto kaimakowe z orzechami wloskimi
  • Krajanka czekoladowa z aronią
  • Szarlotka
  • Strudel z jabłkami, migdałami, rodzynkami podawany z bita śmietaną lub lodami na gorąco
  • Sernik z kawałkami czekolady
  • Sałatka owocowa podawana w pucharkach
  • Florentynki
  • Podkówki
  • Tiramisu
  • Ptysie z kremem grand marnier
  • Ptysie z musem czekoladowym

Serwis kawowy

Cena: od 15 do 35zł/os (w zależności od ilości godzin działania serwisu)

Świeżo parzona kawa serwowana z ekspresów ciśnieniowych
Wybór herbat czarnych, zielonych i smakowych (w indywidualnych torebkach)
Dodatki: cytryna, mleko 3,2%, mleko sojowe, cukier biały, trzcinowy, słodzik (w indywidualnych opakowaniach)
Oraz
Woda mineralna gazowana i niegazowana serwowana w butelkach
Woda mineralna, serwowana w dzbanku z cytryną
Soki owocowe, 2-3 rodzaje